46664660 na@drweb.no
Vi har byttet navn tilFjordweb Solutions AS

En ny versjon av e-handels løsningen WooCommerce ble lansert denne uken. Vi tar en nærmere titt på hva som har blitt gjort av endringer i forhold til den forrige versjonen av WooCommerce.

Det første man vil legge merke til når man installerer en helt fersk WooCommerce er den helt nye installasjons veilederen. Denne hjelper deg igang med å sette opp de meste essensielle og grunnleggende delene i WooCommerce. I tidligere versjoner har man alltid måttet klikke seg inn på x antall steder for å legge inn denne informasjonen, noe som gjorde at det var fort gjort å glemme ett punkt eller to. I tillegg går det litt raskere å sette opp nå enn tidligere 🙂

Oppsett av ikke så avanserte fraktmetoder har blitt gjort enklere, så det er tydelig at WooCommerce ønsker å forenkle oppsettet slik at flere nye brukere kan finne seg til rette.

Sist men ikke minst har WooCommerce økt hastigheten for sider som bruker mange produkt variasjoner(over 20). Disse produktene kan nå dra fordel av å lastes inn via AJAX, både i frontend og backend.

WooCommerce 2.4 installasjons veileder

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 1

Her er første side som vises etter du har installert og aktivert den nyeste versjonen av WooCommerce. Veilederen gir deg god informasjon om hva du finner på de forskjellige sidene den installerer.

 

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 2

Side to av veilederen viser en oversikt over de fire sidene som veilederen lager automatisk for deg. Som man ser av bildet er det litt blanding mellom Norsk og Engelsk tekst, dette vil nok bli bedre etter hvert.

 

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 3

Velger hvor butikken er lokalisert, samt valuta, vekt og dimensjons enheter.

 

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 4

Frakt og skatt – Her kan du sette opp en enkel frakt beregning ved å ta en fast kostnad per produkt eller per ordre. Krysser du av for MVA får du også valg om å legge inn priser med eller uten moms.

 

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 5

Skal du bruke PayPal kan det settes opp her. Tenker du på andre løsninger som Nets, Dibs, Klarna eller Stripe må dette gjøres på samme måte som før.

 

WooCommerce 2.4 wizard

Veileder del 6

Du har nå fullført veilederen og kan klikke deg videre for å lage produkter.

 

WooCommerce 101 videoer

En annen endring som også er rettet mot å gjøre det hele enklere er integrasjonen av video serien WooCommerce 101. Disse har tidligere kun ligget ute på WooCommerce sine nettsider, men er nå blitt tilgjengelig rett fra dashbordet ditt.

WooCommerce 2.4 hjelp

Du finner serien ved å klikke på «hjelp» fanen

Videoene som vises vil tilpasse seg etter hvor du klikker på den. Slik at om du skal legge til et produkt vil videoene som dukker opp være om produkter og hvordan man oppretter forskjellige typer produkter.

 

 

WooCommerce 2.4 innstillinger

Det er blitt lagt til en ekstra funksjon som gjør at Geolokasjon funksjonen casher din adresse slik at den ikke trenger å bruke geolokasjon funksjonen hver gang. Slik blir siden din raskere og sender mindre forespørsler.

WooCommerce 2.4 Geo Cashing

Geolokasjon med Caching

Det har også blitt lagt til en ekstra funksjon under checkout/kassen der man kan krysse av for bruk av kuponger sekvensielt. Det vil si at man kan bruke flere rabattkuponger på en ordre.

WooCommerce 2.4 kuponger

Rabattkupong beregnes Sekvensielt

 

WooCommerce 2.4 oppsummering

Det er ikke noen tvil om at denne oppdateringen er mest rettet mot å forenkle oppsettet av WooCommerce, vi syntes det er riktig vei å gå! Av andre ting som er verdt å nevne er endringen som gjør nytte for seg i større nettbutikker med mange variasjoner, nemlig innlasting ved bruk av AJAX. Dette er noen av de mest synlige endringene i WooCommerce 2.4, en av de aller best e-handels løsningene til WordPress som vi tror kommer til å utvikles med stor hastighet fremover etter at Automatic kjøpte opp Woothemes.

Vi har endret navn til Fjordweb Solutions AS

Hei kjære besøkende! DrWeb AS har byttet navn til Fjordweb Solutions AS. Du kan besøke vår nye hjemmeside her https://fjordweb.no

You have Successfully Subscribed!