46664660 na@drweb.no
Vi har byttet navn tilFjordweb Solutions AS

En ny versjon av WooCommerce er nå ute, her er de viktigste nyhetene:

WooCommerce kommer med en aldri så liten facelift, og bruker nå Select2 isteden for Chosen. Select2 er også planlagt til å bli inkludert i WordPress 4.2. Her ser du forskjellen:

woocommerce gammel woocommerce ny

Kuponger

En endring har blitt gjort. Det er nå ikke mulig å velge at kupongen skal brukes før skatt, da dette er ulovelig i flere land. Dermed har WooCommerce fjernet knappen for dette.

Instillinger

Her har det blitt gjort noen endringer i den nyeste versjonen. De største endringene har blitt gjort under fanen «produkter» å det for å gjøre det lettere og finne frem.

Generelle instillinger: «Stiler og skripter» er nå fjernet. Her kunne du før stille inn hvilke farger du ønsket at WooCommerce skulle bruke. Det ble skjeldent brukt da de aller fleste som bruker WooCommerce har et annent tema som bestemmer fargene.

Produkt instillinger: Her er alt som før men instillingene har blitt delt opp i flere undergrupper. Tidligere i WooCommerce 2.2 var det kun delt opp i Produktvalg og Lagersaldo. Nå er det delt opp i 4 grupper; Generelle, Vis, Lagersaldo og nedlastbare produkter.

woocommerce ny woocommerce gammel

 

Det har også kommet en ny fane som heter Webhooks. Dette har vært en del av WooCommerce siden versjon 2.2, men har kun vært forbeholdt utviklere som en del av APIen. Nå har det enderlig kommet med som en del av brukergrenesnittet slik at det blir lettere å bruke. Her kan du lage nye, fjerne eller redigere webhooks.

WooCommerce hooks

Frontend styling:

WooCommerce 2.3 kommer også med noen små endringer i fontend utseende. Alt vil se litt flatere ut, å det skal passe bedre med andre temaer. For de som bruker et tema for styling av WooCommerce vil dette ikke medføre store endringen.

Bruker du «Cart Widget» får du nå mulighet for å slette produkter uten å måtte gå innom handlevognen. Etter du har slettet produktet får du spørsmål om du vil «angre»

WooCommerce angre

Handlevogn: Det er flere endringer som har blitt gjort på siden for handlevognen. Hele strukturent og template har blitt endrert. Dette er derfor et av stedene du bør sjekke om du oppgraderer WooCommerce og er usikker på om ditt tema virker med nyeste versjon. Er det noe som ikke stemmer her burde du kantakte levrandøren av temaet og spørre om de vil komme med en oppdatering slik at temaet fungerer med nyeste versjon av WooCommerce.

Den mest synlige endringen på handlevogn siden er at «fortsett til kassen» knappen har blitt flyttet. Den er nå plassert på bunnen rett under ordretotal.

WooCommerce 2.3

WooCommerce ny

WooCommerce 2.2

 

WooCommerce

«Vis ordre» template har også blitt endret litt på. Denne siden finner du hvis du går på «Min konto». Her har det kommet en liten facelift og du vil se at kunde detaljer nå vises i tabell format.

WooCommerce 2.3

WooCommerce

WooCommerce 2.2

WooCommerce

 

WooCommerce 2.3 e-post endringer:

Resten av de største endringene i WooCommerce 2.3 har blitt gjort under WooCommerce e-poster. Hele e-post systemet har blitt rekonstruert til og sende alle e-poster gjennom en standard send() kommando. Dette betyr at alle e-poster som blir sendt via WooCommerce vil kunne bruke de grunnleggende e-post templatene. Slik at plugins lettere kan koble seg sammen med dine WooCommerce e-poster eller justere på stilene.

Det er også kommet en ny e-post stil, menlig email-styles.php. Dette er et template som kan brukes til og justere CSS for e-poster. Dette var noe som tidligere ikke var så lett, men nå er det altså mulig og overskrive templaten og justere den.

Til slutt er det også en «Kansellert ordre» e-post som har blitt lagt til. Denne er laget for å bli sendt til administrator av siden slik at de får beskjed om en ordre blir kansellert.

Andre endringer i WooCommerce 2.3:

Det er noen andre små endringer som er verdt å nevne. For det første er det nå støtte for JetPack Markdown på produkt sidene slik at du nå kan bruke markdown i dine produkt beskrivelser.

Det andre er at WooCommerce nå kan bruke geolokasjon basert på kunders IP adresse. På denne måten kan man vise riktig MVA til kunder som handler fra forskjellige land uten at de har lagt inn noen info.

Konklusjon:

Dette er en ganske stor opppdatering som endrer en del tin i WooCommerce. Vi anbefaler alle som skal oppgradere og ta sikkelig backup først!

Vi har endret navn til Fjordweb Solutions AS

Hei kjære besøkende! DrWeb AS har byttet navn til Fjordweb Solutions AS. Du kan besøke vår nye hjemmeside her https://fjordweb.no

You have Successfully Subscribed!