46664660 na@drweb.no
Vi har byttet navn tilFjordweb Solutions AS

Vi har siden starten av DrWeb AS ikke brukt SSL sertifikat på våres hjemmesider, men vi har nå bestemt oss for å teste det ut. Vi ser på de fordeler og ulemper som følger med SSL, noe vi ser på i dette innlegget.

Google annonserte i 2014 at de vil belønne sider som har SSL sertifikat. Men etter litt testing og undersøkelser er det ikke sikkert at det vil lønne seg for deg.

Hva er et SSL sertifikat?

SSL sertifikat er en liten fil som inneholder en kryptert nøkkel. Denne filen er bunnet til serveren som siden er hostet på. Når denne er aktivert får alle som besøker din side en direkte sikker tilkobling til serveren.

Dette garanterer at all informasjon som blir sendt mellom bruker og server kun foregår mellom brukeren og serveren. Dermed kan ingen andre brukere eller hackere for den saks skyld se eller få tilgang til dine data.

Hver gang du går inn på en side som bruker SSL Sertifikat vil det vises grønne bokstaver i https, og det vises en grønn hengelås i adressefeltet (Chrome) som vist på bildet under. Klikker du på hengelåsen vil du få opp ekstra informasjon.

SSL Sertifikat

Hvorfor burde du bruke SSL Sertifikat på dine sider?

Hvis du har en nettbutikk kan det være enda viktigere med SSL Sertifikat. Men det er ingen nødvendighet å bruke SSL på hele siden. Du kan velge å bruke SSL kun på checkout siden din, der hvor selve transaksjonen foregår. Betalingsløsninger som Stripe krever denne at checkout siden din har SSL Sertifikat. Bruker du for eksempel Nets eller Klarna, sender de deg automatisk videre til en sikker tilkobling slik at du ikke trenger noe egent SSL Sertifikat på siden din.

Endringer i algoritmen til Google – Https er nå en faktor

For ikke lenge siden annonserte Google at SSL Sertifiserte sider vil gi deg ett fortrinn i forhold til Googles søkemotor ranking. Det betyr at SSL Sertifikatet nå vil være en faktor som bidrar til å bedre dine siders ranking.

Med denne endringen er det mange bloggere og andre brukere som ønsker SSL Sertifikat for å gjøre siden deres både sikrere og mer synlig på Google. Det kan også hjelpe deg til å få overtaket på dine konkurrenter som ikke bruker SSL Sertifikat.

Google oppfordrer dermed alle til å bruke SSL Sertifikat, uansett om du har en nettbutikk eller en blogg. Google har også annonsert at de vil gi enda mer oppmerksomhet til sider som bruker SSL Sertifikat i 2015. Det betyr at viktigheten av SSL Sertifikat vil øke betraktelig iløpet av 2015.

Men vær oppmerksom på at algoritmen til Google gjør at det er kun sider hvor SSL Sertifikatet er aktiver over hele siden som får effekten. Slik at hvis du kun har SSL aktivert ved checkout, vil rankingen din ikke bli påvirket av SSL Sertifikatet.

Hvorfor burde du ikke bruke SSL Sertifikat?

SSL Sertifikat sikrer dine data og gir deg en liten ranking boost. Men det er også problemer med SSL Sertifikat, det vil gjøre at siden din blir tregere.

Den blir tregere på grunn av at hver gang din side får en forespørsel vil all data bli kryptert og de-kryptert. Dette tar litt tid, og derfor går alt litt saktere.

Google bruker over 200 forskjellige måter for å beregne din totale ranking på, å hastighet er en av de. Så om du har etablert SSL Sertifikat på dine sider og det resulterer i tregere sider vil du kanskje ende opp med å tape på det i forhold til din totale ranking hos Google.

Dette er en god grunn til at mange butikker fortsatt velger og ikke bruke SSL Sertifikat på hele siden, men kun ved checkout.

Hvordan kan du vite om du burde aktivere SSL Sertifikat på dine sider?

Det første vi anbefaler er å teste hastigheten på siden din. Dette kan gjøres flere steder, for eksempel hos GTmetrix eller Pingdom. Gå til analyse siden våres for linker til flere tester.

Finner du ut at din side har høy hastighet kan du vurdere SSL Sertifikat. Det fåes kjøpt flere steder, her er noen eksempel:

– Namecheap.com (Billig)

– Proisp.no (Norsk)

Etter du har kjøpt SSL Sertifikat bør du forhøre deg med din hosting leverandør slik at de kan implementere sertifikatet på dine sider. Dermed vil alle sidene bli tvunget til å vises kun med https.

Raske sider med SSL Sertifikat

Har du allerede raske sider kan du trygt få deg SSL Sertifikat, men du vil likevel merke at sidene dine ikke er like raske som før. Dette har Google tenkt på, å de har laget en teknologi som heter SPDY.

SPDY kan øke hastigheten på dine sider med opp til 50%. Det SPDY gjør er å tillate flere forespørsler over samme stream, dermed reduserer det ventetiden før siden din blir lastet inn. Du kan lese mer om SPDY på chromium.org.

Vi har endret navn til Fjordweb Solutions AS

Hei kjære besøkende! DrWeb AS har byttet navn til Fjordweb Solutions AS. Du kan besøke vår nye hjemmeside her https://fjordweb.no

You have Successfully Subscribed!