46664660 na@drweb.no
Vi har byttet navn tilFjordweb Solutions AS

Har du har kommet i en situasjon der du av en eller annen grunn ønsker å bytte brukernavn på en bruker i WordPress, da har du nok også funnet ut at det ikke er mulig å gjøre rett fra WordPress panelet.

Vi viser deg 3 forskjellige metoder du kan bruke for å endre brukernavn i WordPress.

Metode 1: Lag en Ny Bruker og Slett den Gamle

Den aller letteste måten å endre ditt WordPress brukernavn på er ved å opprette en helt ny bruker med det ønskede brukernavnet og administrator rettigheter. Husk at du må bruke en e-post adresse som ikke er i bruk fra før til denne kontoen. (Du kan endre tilbake til den gamle e-post adressen når du har slettet den gamle brukeren.)

Deretter må du logge deg ut av WordPress for så å logge inn igjen med den nye brukeren du nettopp opprettet. Gå til Brukere og klikk på Slett på den gamle brukeren din.

Slette wordpress bruker

Når du sletter den gamle brukeren vil du få spørsmål om du ønsker å slette alt tilhørende innehold, eller om du vil overføre innholdet til en annen WordPress bruker. Velg overfør alt innhold og velg brukernavnet på den nye administrator brukeren som du nettopp opprettet.

Slett WordPress bruker

Du har nå endret WordPress brukernavn 🙂 Vil du endre til den gamle e-post adressen kan du gjøre dette nå siden den ikke lenger er i bruk. E-post adressen kan enkelt endres under Brukere i WordPress panelet.

Metode 2: Endre Brukernavn med en WordPress Plugin

Denne metoden er vel så enkel, men krever at du installerer en plugin i tillegg. Av sikkerhetsgrunner anbefaler vi å slette denne etter at endringene er utført.

Etter du har installert og aktivert Username Changer går du til Brukere » Username Changer.

Endre WordPress brukernavn

Velg brukernavnet du ønsker å endre, skriv inn nytt navn. Klikk på Save Changes. Du har nå endret brukernavn.

Metode 3: Endre WordPress Brukernavn i phpMyAdmin

Denne metoden er litt mer komplisert da den gjør endringer rett i din WordPress database, vi anbefaler metode 1 eller 2 for de som ikke har grunnleggende kunnskap om MySql. Likevel kan det være enkelte tilfeller der man ikke har de andre mulighetene, og da fungerer denne veldig bra. Ett eksempel kan være hvis du har glemt WordPress brukernavn og e-post adresse, da vil du ikke kunne logge deg inn eller kunne få tilsendt passordet på mail.

Det første du må gjøre er å logge deg inn i cPanel (eller direkte i databasen via MySql). Deretter finner du phpMyAdmin som ligger under Databases og klikker på denne.

phpMyAdmin

Finn databasen som tilhører din WordPress installasjon. Om det er flere databaser kan du finne den riktige ved å logge deg på via filemanager/ftp og åpne filen wp-config. I denne finner du database navnet.

Endre WordPress brukernavn

Her ser du WordPress databasen, som standard vil table prefix være wp_. I dette tilfelle ser man at det er endret til kj_. Klikk på raden som heter wp_users på venstre side. Klikk rediger på brukernavnet du ønsker å endre.

phpMyAdmin-database-bruker2

Rediger user_login til det du ønsker at brukernavnet skal være. For eksempel kan du endre «opbrustuen» til «ole».

Klikk på Utfør og du har nå endret brukernavn via phpMyAdmin.

 

Dette var tre metoder du kan bruke for å endre brukernavn i WordPress. Har du blitt sperret ute som administrator av din WordPress side? Se denne guiden for å få tilbake kontrollen 🙂

Vi har endret navn til Fjordweb Solutions AS

Hei kjære besøkende! DrWeb AS har byttet navn til Fjordweb Solutions AS. Du kan besøke vår nye hjemmeside her https://fjordweb.no

You have Successfully Subscribed!